Tuesday, February 10, 2009

Weapon of shooting


Aritok nak cakap pasal senjata utama (cameralaa...)..byk gilak dah jenama camera yg ada kat pasaran dah..msti angol palak mikir nak ney nak dibeli..ada dslr la, compactlaa..brand pun mcm2 adaa..sony,nikon,canon,pentax dan mcm2 gik..mun bli sebarang takut klak blakang ari nyesal..sebab camera nang kira mahal la..crita2 pasal weapon tok eh rami urg akan banding2kan dari cgek brand to cgek gik brand lain or from one model to another...
so tok adala tips2 sblm membeli camera(bagi akula)
  • tengok kepada keperluan(Dslr or point n shoot)**paling penting**
  • Bajet (camera itself n other accessories)
  • browse internet(utk melihat review n feedback)
  • banyak bertanya n mun dapat testing2kan dolok camera ya..
  • mun dapatla bagi yg berhajat nak meli dslr better beli nak ney geng byk makey..snang nak kongsi2 lens klak..
  • Lastly pikirla bena2 nak ney nak dibeli...sesal dahulu pendapatan sesal kemudian cakap pun x guna hehehe..

2 comments:

publicadz said...

bos, sya nak bertanyak. so far, apa u rasa ttg 1000D. i ada budget either go for 1000D or Alpha A200 jak... mun dari segi harga mmg 1000D ya best value for money walaupun ada mahal sikit. nak tauk juak mcm ne performance nya... thank u for advises...

madey9600 said...

better u bli 1000d..performance nang ok for entry level...xbyk bezanya ngan 450d..byk feedback mdah alpha tok noise problem..nak lain ya xtaukla...advise better u bli 1000d sebab nyk org pakey canon..so senang la kongsi lens.