Tuesday, August 11, 2009

Behind the scene.....

Salam...lamak juak dah x update blog eh..byk gilak kerja kebelakangan tok...ari2 pun balit kat nak kol 8pm..huh!!..walaupun kerja byk hati tetap tenang n happy jak jika dibandingkan ngan kerja lamak2 ku dolok...hehe..aritok aku nak bercerita pasal tempat kerja aku...dolok aku pnah juak crita pasal opis ku tok..but thats only in general iaitu CAIS..sapa2 kat UNIMAS msti tauk apa CAIS tok..glemer tmpat tok eh...CAIS tok adalah library di UNIMAS tok..tokla tempat kunjungan plajar2 n pelawat2 bila ke UNIMAS...
oklah ckup gik pomot CAIS tok..so aritok aku nak crita2 pasal department aku bekerja...byk urg xtauk kewujudan bhgian kmk urg tok sbb kmk org tok adalah heroes dibalik tabir jak..haha..x suka nak nunjok2 bah..dah nama hero ney boley tunjok2..nama Unit kmk urg adalahUnit Katalog and Metadata...unit tok adalah antara unit paling penting lam smua unit lam sesebuah library...di unit tokla segala rekod2 buku, book security smua dipolah..mun nya x lepas dari unit tok alamatnya bertelor la mana2 miak nak minjam buku ya...unit tok penting sebab hanya unit tok jak tauk cney engkah alarm micro chip utk keselamatan buku tok sak x knak curi..haha...so segala apa buku yg dibaca oleh pengguna kira dah dibaca lok oleh kmk urgla...haha..mun dak novel ya tang lambat jak ada kat shelves ya retinya lom abis dibaca oleh unit kmk urg la ya..hahah..guro jak....hasil kerja kmk urg tok juak akan diperhati oleh stiap pelusok dunia sebab ianya terpapar di online catalogue..so sapa2 kat Zimbabwe pun dpt nangga hasil kerja unit tok..haha..international uuuu.....hehe..kerja unit katalog tok nang bestla sbb boleh baca mcm2 jak jnis buku cuma aku tok bukanla minat membaca..haha..so yajak la serba sedikit ku nak intro tentang apa dipolah aku secara general la...apa yg best unit tok nya dah seperti satu family daa..kira mun dah tensen2 kerja kmk urg rehat sebentar molah photoshoot di ruang legar CAIS tok..haha..kira jadi model pree aku lah dak tok hahaha...



tok la muka2 urg katalog..pix credit to erin


tok la rupa kerja yg perlu ku siapkan hari2..haha

7 comments:

Big Momma said...

aku kenal itu jejaka hensem berkacamata... he he he. so, ctok u kerja paduhal...

madey9600 said...

msti la ktk knal....nya kan bekas SAINS..huahuahua

AmirFX said...

nang melobor lah buku nak ko check ya.. haha.. mun aku tek alu leput d komputer sia terus kakya layan ABC.. haha... guro jak dey..

sony said...

wahhhh..best nr keja ko ya....msti byk bku2 photography...hehehehe..share2 la...

ciK LyndaWawa igUana said...

waa..banyaknya..polah keja...jgn asek ngular...~~lalaa

madey9600 said...

amirfx-nang jak melobor...angol palak ku..

sony-xbyk eh buku photog...mun byk rindok juak ati..huhu..pasal videography byk..

cik lynda- haha nak ngular lok eh...malash nak molah kejo..sak student xda buku k baca haha

BabyWitch said...

rindu kmk ngga bilit ya eh..teringt time kmk duk sia lok..molh katalog...hehehe...kat ruang legar ya lah tmppt kmk 2 zila bergmbr dlok..hehehe...
kmk muka lain dah kat katalog ya???bg riduan n kak ros xda sia agik kah???krm slm ngan siti n sapa2 yg knl kmk kat sia k..hehehe..