Friday, July 31, 2009

My new darling.....

Salam...haha aritok kira ku nak nyambong apa nak dioleh ku time g KL ariya...kan lam post aku sblom tok tek aku madah aku meli smthing there...some say its crazy,some will say WOW!!!but for me its worth it...aku tlah membelanjakan hampir RM10k or in full nya RM10,000.00 for both of this item...haha..lam seumor idup ku tok la perbelanjaan tertinggi pnah ku polah dalam satu2 trip ya...haha..mun dikumpol segala perbelanjaan aku slamak tok melancong kali lom juak dpt lawan trip 3 hari kali tok...haha...nak tauk apa ku beli?...haha..tanggala gambar tok..

**sori gambar kurang jelas sebab k kemre hp jak**



skomot n kwn nya bergaya ngan lensa 2.8L baru nya..


70-200mm f2.8L IS USM tuuu....


24-70mm f2.8L....


haha macho x upa skomot knek tok...

dengan pembelian 2 lens tok juak la melengkapkan smua wish list photography stuff ku Alhamdulillah...wish nak kawen jak lom tercapey2 gik haha...

di KL juak la aku telah mendapat ilham nama utk weapon aku yang sampey knek tok urg lom tauk namanya ya..eeehhh nak keluarga baru ku ya bah..kan pnah ada entry ncarik nama k nya dolok ingat x?..haha..dah ada nama nya ya..nak molah IC k nya lok..hihi...nak tauk namanya?..klak lam entry akan datang...soh nya ngesep2 lok begambar lak...so tungguuu!!!

13 comments:

erolnukman said...

phiewww!!!
nang besar blanja eh...
tok aku nak nanyak soalan sbagai sorang yg jahil ckit pasal kamera&lens..hehehe
-Pa mksud L nak wona merah ya?Leman?Lompat?Lanji?ataupun mana2 yg bkaitan ngn L lah..hehehe.Lamak juak dah ku nengar org mala nyebutya tp malu juak nak btanyak..
-Sigek gik,pa beza lens L ya ngan lens2 yg bukan L?
-USM ya apa?hahaha...jauh nar aku ktinggalan.Tp xpa,at least aku btanyak..sik sesat jalan..Tp rasanya sik smua photographer yg tauk kan.Cuma sidak ya malu2 nak btanyak..Aku rasa la..

AmirFX said...

Yohhh... Dasat juak ehh lens ya... Nang bagak gila... Kalah belalai gajah... Nway Erol, mun sik salah aku USM ya maksudnya Ultra Sonic Motor, ya jak yang aku tauk.. nak lain ya sik tauk.. haha... Ilmu seh sikit juak... Ok dey... Betul sik??

madey9600 said...

erol- haha L maksudnya Luxury..canon jak ada L..sbb ya ku tang lawak jak ku nenga pengguna brand lain pandey2 jak madah daknya makey lemang sedangkan word lemang wujud ngan canon jak..beza L ya adalah pada kaca nya..kaca nang paling topla, n nya weather proof..focusing nang cepat gilos la.sharpness jgn cakap gik laa..even ada urg claim L lens adalah the best lens..USM ya nang btol la kata amir fx ya..motor nya lam lens ya senyap n focusing cepat..harap dapat menjawap persoalan ye..hehe

amirfx-btol la ya am..

mat said...

perhhh!! perbelanjaan yg paling besar tp sikpa nak? asalkan dapat memuaskan impian seseorang...

Adey said...

hehe SONY! SONY!

madey9600 said...

mat-haha nang puasla..

adey-eh ada juak spammer ctok eh...haha

erolnukman said...

yah..kira lom jahil gilak lah ku tek sbb sik madah yg aku pun makey Lemang padahal k nikon..hahaha!

sony said...

phewitttt...steady bro..f/2.8...lens idamanku..hehehehe..tahniah bro..knek tok mke lemang f/4 jak dlok..

mat said...

2gu aku dah ada DSLR klak, nak mintak tunjuk ajar ktk org yg dah pro2 ya..kira macam program mentor menti mentes mentos la...wakakaka

madey9600 said...

erol- huhu darksiders duhal u tok...haha

sony-thanx bro..btw terer u main strobe ow...

mat- bli jak...klak sama2 outing mun ada masa jumpa..haha

Felicia F. Ramzi said...

omg.. camera itu..

madey9600 said...

Ms Fey-haha...memangla camera itu..huhu kenapa?tak percaya ke?..

MCM said...

Fuh!!!!!!!!!!