Thursday, July 9, 2009

Candid Potraiture

Salam...hihi...kira lamak jak juak da x update eh...gik bz gilos lamak2 tok eh...last entry ariya pun sebab da nak ngerepak gilak..ehehe...so entry aritok cuma nak berkongsi gmbar ngan ktk urg smua la...
seperti smua urg tauk nak, aku tok nang paling suka la amik gambar candid..apa2 pun mun dapat candid..candid bagiku amat indah sekali sebab xpression someone yg digambar ya amatla natural..yalah molah ku amat tertarik ngan candid potraiture...mun dak xkan la nama blog pun candid...mungkin nang dah naluri serta tangan aku tok amat cepat utk meramal n ngambar sesuatu moment..kira nak muji dirik terer la amik candid moment tek la..eekeleh...hihihi..lam entry tok aku akan letak cgek jak gmbar candid..klak2 aku akan update my photography blog with more candid potraiture....in my own opinion tokla gambar candid paling cantik n natural pernah aku amik selamak aku ngambar...apa yg menarik tentang gambar tok adalah ianya nang diambik dalam sekelip mata tanpa sempat ngator setting pada camera n jarak aku ngan model tok kurang dari semeter..kira nang bila camera diangkat tek nang cun2 depan muka nya, yalah xpresi terkejutnya jelas kelihatan..tapi aku tlah mintak kebenaran ngannya utk publish gambar tok...hehe..so apapun enjoy the candid potraiture k..



Location: CAIS UNIMAS
Photographer: madey9600
Weapon of shooting: Canon1000D
Lens: Canon 18-200mm
Speedlite: Canon 430exII
Shooting theme: Candid potraiture
Model: x boley padah..utk saya sahaja...hihi

12 comments:

d 4 dahlia said...

wah! model ya untok simpanan kitak jak?wah! wanita simpanan kah??wakakka..gurau bah..kmk juak suka gilak amik n diambik gmbr dlm keadaan kandid..spontan jak nak..plg best mun dapat snap muke n aksi nang pelik2 cm gmbar model kitak tok..kacak gilak!

madey9600 said...

thanx dahlia...hihi..post2 juak gambar candid kitak klak k...

d 4 dahlia said...

okeh!!!!

AmirFX said...

aihhhhhh... Kau deyy... nang ada bakat... Model ya nang cun melecun juak... Bila mok ambik nya jadi model agik?? Kelak aku ready ngn kemere phone aku kelak... haha..

madey9600 said...

hihihi...ya nang model perintis aku..hihi...tunggu jak kemunculan nya lam photoshoot Leikagago klak...hahaha....

cey said...

ngegeh ompuan tok..hehehe

madey9600 said...

cey- aih..pohai madah nya ngegeh...ya bukan ngegeh..tapi comeii..kawaiiii....huahuahua

cey said...

nang ompuan tok ngegeh..nya sik molah keja ctok tek..mdh ngan boss..

Big Momma said...

kacak eh.... model yang pun cun juak!!! macam pernah ku lihat tapi di mana ya?

madey9600 said...

big momma-pnah tengok ka...hihi...kali ktk tgk lam poket kmk kali..hihi...ya nang disimpan kmk..huahua...

d 4 dahlia said...

salam madey kmk tok org kelantan bah..kitak sik da chatting box ka? mun masuk sitok dapat juak borak2..cari sik jumpa..letaklh k!

madey9600 said...

oww..kmk chatting box xda..but shoutbox jak ada...hihihi..kmk online office hour jak..umah xda tenet..mun ktk mok ym kmk madey9600@yahoo.com.my