Monday, April 13, 2009

Photoshootout - Strobist

Salam...n3 aku aritok adalah utk tatapan smua sblum aku nyambung gik tempoh merajuk aku..last Friday tek aku n 2 org photographer dari Leika Gago Photography (Rudy n Adey) telah mengisi masa lapang kmk urg dgn projek strobist.. byk org madah cuma Nikon yg best main strobist so kmk urg cuba nak menyangkalkan dakwaan ya..so projek bermula di panggung udara DBKU n berakhir di Pejabat Pos Besar Kuching..masalah projek ariya adalah kmk urg xda model hehe so cobala pelawa cik kiki kita tek but nya xpa join sebab nya dah dating ngan anak buah nya..haha rugi ktk kiki...so enjoy the pix yeeaaaahhh...

Location: Panggung udara DBKU & Pejabat Pos Besar Kuching
Masa: 3.30pm-11.30pm
Objectives: Strobist
Models: Rudy, Adey, Madey(dalam gmbar dak Rudy n Adey jak)
Weapon: Canon 1000D,Canon 450D
Lens: Canon 18-55mm(kit lens), Canon17-85mm USM
Flash: 2 unit Canon speedlite & 1 unit of speedlite cap apa pun xtauk
Flash trigger: Phottix Strato
Result: Success



proses menyediakan peralatan utk projek strobist









p/s: sorry sebab xda model lain nak digambar..haha
so sapa2 yg sudi2 nak jadi model utk projek seterusnya calling2 jak
haaaha..okai sambung balit majuk tok lok..

8 comments:

aya_snooter said...

hek..sambung majukk eehh!ada2 jakk,.huahua

vivian said...

1st of all..

kacak strobist k canon..
even i cant see the different la..
i hope i can be ur model next time..

2nd..
xboh la majuk2 kedak bro..
x cool la..

juh..kita bergambaran! jgn majuk gik

AcHiKa said...

mala jak majuk~~~ kam lam parit lak~~~

Adey said...

bro, sabtu tok kita da latihan strobist lagik. training sampei kaw2 gambar klk...hehe

btw, Canon 1KD nang superb bro. 40D aku alu simpan lam box jak. aku suka 1KD sbb nya ringan gila hehe

publicadz said...

tok suruh ku jelesss tok..ahaha.. good job bg madey... nice shotz.. coba hari kita di pustaka rudy ngeluar benda tok.. nak ka best..ehehe...

[ LADYKiKi] said...

hmmmm nak ka best mun ktk dah call mek awal.. hmmmm.. =(

nang kacak jak lighting ya..

Adey said...

bro mintak gambar aku in full resolution lok

Rudy said...

aerold, hehee..ari ya kat pustaka equipment sekda bahhh...hehehe..mun ada dah kenak uji pandu ari ya...