Wednesday, June 10, 2009

A fun and tiring day as a wedding photographer..(a new experience)

Salam..aritok ku nak bercerita sedikit tentang apa yg berlaku pada dirik aku last weekend..our team that is Leikagago Alhamdulillah telah mendapat beberapa wedding job yg perlu dicover..nak dipendekkan cerita tek aku tugas aku adalah utk cover my collegue wedding bertempat di Kampung Rangawan Masjid Daerah Sadong Jaya..kira aku cover majlis akad,berlulut n also majlis persandingan skali la..aku enjoy skali sebab dapat merasa mcm2 pengalaman n adat resam lain2 kawasan..wedding tok telah memberi aku pengalaman yg baru..sesampey jak aku ke kampung ya tek aku telah disambut oleh kedua bakal raja sehari..paling best adalah time yalah juak kampung ya mengalami masalah elektrik-blackout..aku abit bingung sebab camney la nak ngambar mun blackout..but as a photograher we have to think smthing sebab org dah mengharapkan kita..what i admire the most adalah semangat kedua pengantin ya...eventhough blackout semangat nak menjayakan majlis ya x juak putus...respek la ngan ktk duak..nasibla ada jenerator...apapun halangan yg mendatang aku tetap tabah menghadapinya..Alhamdulillah majlis berjaya berlangsung dengan jayanya..crita ku x berakhir di rangawan tok jak...selesai jak majlis di Kampung Rangawan trus la aku bergegas ke Batu Kawa utk join my other team member cover another wedding event..huh punyala bz aku ariya...xpatla ku nak complain...sebab toklah jalan yg ku pilih...toklah kehidupan seorang wedding photographer...tugas ku penting sebab mengabadikan saat bahagia orang tanpa mengira penat dan lelah..kegembiraan orang amat penting bagiku..kesibukan mcm tok la aku perlukan untuk ku melupakan masalah yg membelenggu dirik tok...



toklah suasana majlis berlulut sebelum generator elektrik dihidupkan


tokla rupa ku kepenatan di majlis kedua yg sempat di snap leeyas

byk juak org nanyak ku knak aku suka jadi wedding photographer...bagi aku, ah mcm2 dah berlaku dalam hidupku...relation aku ngan org mala jak x menjadi (haha sapa suroh x ensem)...so aku dah fed up nak mikir nya gik..mun ada jodoh adala..mun xda pun xpat nak molah pa..so by jadi wedding photographer at least aku dpt merasa kemeriahan berkahwin ya walaupun sedikit...

3 comments:

AcHiKa said...

ktk bukan nya sik ensem~~ ensem ktk ya~~ especially ur heart~~ everything is just okai n nice~~ take ur time~~ must be someone special for u in future~~ i'll pray for u~~ jengan mawah mek aaa~~ mek gago dikpun ria sik sempat jmp ktk~~ sowy~~

AmirFX said...

Boh takut ngn sik hensem.. Mun ko ada sedikit keberanian ngn palak agong yg byk semestinya dpt bah.. Yakin boleh... Madey boleh!!!

Felicia F. Ramzi said...

ney gmbr wedding audio ney? kamek alu belum update..sik larat and belum ketemu masa..update tak cepat2 aa..:)