Sunday, March 28, 2010

Hero2 negara...(tukang jaga Lebry)

Salam ari minggu smua...bersiaran langsung dari kolej perubatan Unimas punya lebry...hehehe..seperti biasa aku bekerja pada hujung2 minggu...berkorban demi bakal2 doktor dan misi2 bah..hehe..yalah salu urg riuh jak madah cekgu2 berkorban demi anak bangsa..x tauk nya crita urg jaga lebry...sampey tengah malam ari2 mukak lebry sak tek student2 dapat beroleh ilmu..huhu..tambah gik tok lebry medical..sampey 24 jam indah student mintak bukak sak daknya dpt blajar..nak beli buku mahai gilak...cgek buku nak sratus lebey mukasurat pun dah dkat RM300..haiya...tedah juak nemiak..so keja lebry tok best la juak...dpt berjumpa byk org...bait nya nemiak kecik (anak2 staf lain), bakal2 doktor yg kiut miut, bakal2 nurse yang kiut miut,mahupun doktor2 yang kiut miut..haha..ari2 mata dan otak ku bersih bila nangga org2 kiut miut dan indah2 belaka ya..
di sitok juak kita dapat nangga olah2 nemiak mahupun lecturer yg pelik2..ada yg bait n frenly..ada juak yg sombong entah apa..xsen pegney pun tetap juak takut ngan kmk urg yg nyaga lebry tok...knak 'Ban" bok tauk..nangisla ko sampey sesemester xleh minjam buku..hahaha..padan muka..tok bagi nak xsen2 la...kebanyakan urg2 yg dtg ke sitok bait2..nendaknya dak jaga lebry tok bait2 n hensem2 bah...mstila mana2 student ya mok kontrol ayu neyla tauk daknya dpt tersangkut minat ngan abg2 lebry yg bait hati tok hahahaa...start da aku tok negereco..hehe..
so bagi sapa2 yg pnah blajar di Unimas ya mstila n can i say gerenti byk kenangan ngan CAIS mahupun Medlib Lot77 ya...tol x Beautiful Stranger & Achika..tok duak nang pengunjung setia lebry yg ku knal tok...hahah...so ya jak la ntah apa yg ku nak crita d ptg minggu yg ku kerja tok la...haha..so sapa2 yg dah berjaya ya, bohla lupak ngan urg2 lebry..walaupun ktk urg madah x pnah g lebry tapi tauk x ktk urg yg buku2 dipakey oleh mana2 jak lecturer,professor kat tempat ktk urg blajar ya adalah dari lebry dan juak dibeli melalui peruntukan lebry juak..so aku bangga menjadi seorang tukang jaga lebry yg juga berkorban demi anak bangsa...cheeewah...aher kata saya hidangkan para2 pembaca2 blog saya dengan gambar2 hero2 lebry (lebih dkenali dengan nama the 6 general tapi gambar kurang 2) yg maseh berkhidmat di Medical Library Unimas..hehe..salam..


3 dah berbini..cuma sorang jak gik lom ya haha..

10 comments:

erolnukman said...

steady abg2 library tok eh...byk keja sik?

madey9600 said...

fuhhh...banyiaaak wooo..non stop wooo..kadang2 kmk urg pun dah jadi doktor juak entam dak tok

AmirFX said...

Semua dah berbini ko bila gik? haha...

madey9600 said...

bila-bila...haha...nunggu ko lok...kdong ko dah ada mem ya

Beautiful Stranger said...

4 thn mek kt unimas..arum bulak khidupan mek disemadikan di cais selama setahun..makin sehat hardy eh..hahahah...


byk kenangan..kenangan pahit? ilang buku.terpaksa ganti ratusan ringgit! oder buku dari obersea gik mek..huhuh

madey9600 said...

beautiful stranger- terima kasih sebab mengunjungi perpustakaan kami..sila datang lagi ye...lain kali hilang2kan lagi buku ye

Faizal n Fashitah said...

Wahhh...itu dia...abang2 lebri..berjuang demi negara yerRRrr eheheehe...

ciK LyndaWawa igUana said...

kmk kenal perahu tambang ajak.....huhuhu...berisik sudahnya..dah da org jaga

madey9600 said...

fnf- aok jal..nang berjuang demi negara...sak dikpun xda masa asal kan nemiak dpt belajar n minjam buku kat lebri tok

cik lynda- aok jak...perahu tambang jak dkenal..kmk tok x...aok jak..aok jak

shahrul said...

gerenti banyak keje hari2 nih..tengok buku hari2...susun2..huih,penat woo..