Monday, November 30, 2009

Life will never be the same again...Al-Fatihah

Salam...entry ku minggu tok dimulakan dengan satu brita sedeh...dimana berita tok amatla susah utk ku trimak..disebalik kegembiraan n kesibukan aku,terselit satu kesedihan..pada hari sabtu lepas, aku tlah nerimak satu panggilan telefon dari urg yg bena2 x ku sangka akan call aku...berita yg disampaikan amatla mengejutkan aku..si pemanggil telah madah org yg paling ku sayang telah meninggal dunia...Liana Aiseah binti Ariffin @ ana insan paling ku sayang telah meninggal dunia pada Sabtu 11 Zulhijjah 1430Hijrah bersamaan dengan 28 November 2009 bertempat di Hospital Putrajaya akibat dari barah otak..Jenazah selamat dikebumikan pada 29 November 2009 di tanah perkuburan Semariang...nang terlalu perit ku nak nerimak berita ya...tuhan jak tauk apa rasa hatiku..msti smua x sedar yg dalam kegembiraan aku lamak2 tok ada juak pengorbanan n kesedihan yg ku pendam...semestinya byk yg xtauk aku tok sebenarnya ada kekasih hati..aku x pernah nak luahkan pada sapa2 apatah lagik lam blog tok..bagi sesiapa yg rapat ya sudah pastila knal..
Ana adalah seorang wanita yg bena2 memberi impak dalam kehidupan aku..nya adalah urg pertama yg aku knal bena2 nerimak aku dengan seadanya..sapa madah aku xpat bergerek ngan org cantik n bait hati....nya juak adalah urg yg bena2 telah menyedarkan aku dengan erti kehidupan..Allahyarhamah juak adalah seorang yg bena2 x berputus asa dalam segala apapun..walaupun hubungan kmk duak dihalang oleh keluarganya sendirik tapi nya tetap juak x berputus asa...tapi oleh kerana keadaan yg amat memaksa, hubungan n plan bertunang kmk duak terpaksala digantung disebabkan permintaan keluarga urg ninggal utk nya ngabis study nya lok...so hubungan kmk duak terputus n tergantung dalam keadaan yg baik..xda pertengkaran or dendam...n janji urg ninggal akan nyambung apa yg putus ya bila nya abis blajar...that is smwhre nxt year..
evryday my life is dedicated to her...she's my power of living and the reason that got me where i am today....she really build my life from day 1 i knw her...sadly apa2 cita2 nya x kesampaian coz she left us so young...
pemergian Allahyarhamah bena2 merubah kehidupan n smangat ku...tok adalah kehilangan n cabaran terbesar pnah ku hadapi...harap ku tabah utk melalui dugaan tok...
semoga roh Allahyarhamah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...amin...


in Loving memory..Liana Aiseah bt Ariffin.


sweet memory with Allahyarhamah Ana(tokla fav pix nya)


gmbar 28.Nov.2006...3 years ago sblum pemergiannya...



lagu fav Allahyarhamah...lagu tok juak kmk duak planned to be played during our wedding day....tapi smuanya hanyalah tinggal kenangan...


p/s: hari tok terlalu pilu ku rasa..so ayat pun dah tunggang langgang...so hope smua paham la k..

27 comments:

mat said...

salam takziah..

madey9600 said...

thanx mat...

zainiahmat said...

salam... terima lah seadanya bro ..
setiap yang hidup pasti akan mati ..

takziah ..semoga roh beliau d cucuri rahmat ..

apa2 pun .. life must goes on ..

hidup mesti terus... perjuangan belum selesai walaupun perit ..

sony said...

Salam Takziah..Marilah kita bersama2 membaca Al-Fatihah sebagai sedekah kepada Allahyarhamah...semoga roh beliau dicucuri rahmat..

Teruskan life ko madey...nya msti suka mun ngr ko brjaya dlm hdup...smpn knangan ya bait2..be tough my friends

Assalamualaikum

Beautiful Stranger said...

salam takziah bro..
boh sedeh2 ah..tabahkan hati ktk..
sabtu ya tek ka..Allah lebih sayang dengan nya bro. ya paduhal insan yang ktk cita ya ow. kacak nya eh..

madey9600 said...

thanx guys...yupp life goes on...but it would never be the same again....

vivian- yupp she's the one..the special one..she's pretty isn't she..

Ani Inherown said...

ada kelahiran adalah kematian. mbak bersabar ajak dengan ketentuan tuhan tok . memang amat perit untuk kita hadapi , tapi beringatlah , tuhan sikkan merik kita dugaan yang kita sekpat nak tempuhi, so i believe that you can pass this through and keep on moving forward. kenangan bersama arwah kitak bawaklah bersama, tapi yang pastinya it's time for you to face the world without her. insyaAllah... arwah bersama orang2 yang beriman.

sbr bro. insyaAllah.
inalillahiwainailaihirajiun
daripadaNya kita datang , dan kepadaNya jua kita kembali.

f.i.e.z.a said...

kmk ada ngga pic allahyarhamah dlm wall fb kmk.x sangka nya org yg ktk sayang.
salam takziah dari kmk madey.
be strong ok.

Siti Kasmi said...

Inalillahiwainailaihirajiun.. Al fatihah.. Dey, kamek tumpang simpati dengan kehilangan orang yang kitak sayang.. Allah lebih sayang ngan nya.. Semoga allahyarhamah diletak di tempat yang terpuji disisiNya.. Amin.. Be strong dey..

eYe oF aNt said...

Al-fatihah..
Salam takziah..
Mek arap ktk strong k..
I knw its hard..
Take care bro =(

madey9600 said...

anie- thanx sis..sabar la kmk tok..

fieza-kmk nang xpnah klaka halnya lam blog..sbb yalah urg xtauk..

kasmi-thanx mi..

eye of ant- thanx

Big Momma said...

salam takziah!! tersentuh juak hati maca entry u. rasa macam cerekarama jak....

be strong! Tuhan lebih mengasihinya.

madey9600 said...

thanx big momma....there are too many things happen but yet she is strong to deal with it..yupp Tuhan lebih sygnya..i have to accept it

AZT said...

semangat madey.. jgn putus asa k...

apek said...

salam takziah bro..
walaupun kau sik berapa kenal kat aku tp aku salah sorang silent reading blog kau aku tok member rudy..selalu juak lah layan blog kau..
apa2 pun aku mmg tabik spring kat kau..kerna dpt menhadapi dugaan yg begitu perit nak diterimak..dah lah cinta terhalang..jodoh pulak sik ada ..kita hanya merancang tp ALLAH lebih syg nya dr kita..apa2 pun bro hidup mesti diteruskan ... sabar itu indah..al-fatihah utk allahyarhamah

achika said...

takziah... semua perjalan hidup dah tersurat... berat brita yg ditrimak berat agik bahu yg nanggung... jaga dirik ktk k... yg pergi tetap pergi... semoga rohnya dirahmati Allah... disebalik sesuatu mesti ada sesuatu...

Lady Dyla said...

innalilahh... tabahkan hati.. redhakan pemergiannya...

madey9600 said...

azt- thanx bro...surely my work of art will be different after this...

apek- thanx bro...x sangka juak aku tok ada silence reader

achika- thanx...this makes me realize many thing..as i said to azt my work of art surely be different after this...i'm no longer the same person..

lady dyla- thanx..yupp sabar..

.::Hani in D Major::. said...

salam takziah.

sayu ati kmk maca entry tok (T.T)

Queen Bunga said...

Ya Allah. sakitnya..huhu.. :(
tabahkan hati ok. takziah dari kamek..

nway, she's pretty.

AmirFX said...

Salam takziah buat familynya.. Nang sedih entry kali tok... P arap ko iboh nak nangis juak... Tabahkan dirimu... Perjalanan maseh panjang....

madey9600 said...

hani- thanx....

Queen bunga-tenkiu2...nang sakit

amirfx-thanx bro...salu kita tetak jak bila nangga urg laki nangis..tapi bila dah time aku knak benda ya nang xpat gik nak ditahan...

kurt_syamaizar said...

aku tok silent reader blog u wak boz..aku tekejut la dgr cita tok,wpun kta sik kenal2,tp sbg slh seorg modertor pgx, aku ucap salam takziah kat kau..mmg la sakit,tp slow2 la buang rasa sakit k..i know u can get through after this,.relakan pemergiannya,doakan la kedamaian rohnya di sana k..

Felicia F. Ramzi said...

:(
sedih gilak..
pilu mek membaca..
be strong ok..

shoot said...

sabar bro yg penting doa dan kasihmu kekal di hati beliau selamanya ,so sentiasalah berdoa agar beliau berada di tempat org org yg beriman insyallah..al-fatihah utk Allahyarhamah

juzt said...

salam takziah...walaupun rumah kita berdepan jak,tapi baruk ritok tauk cerita yg sebenar...al-fatihah utk allahyarhammah...semoga rohnya bersama org yg beriman...amin...

wanz_trustme said...

as'salam. allahyarhamah sekelas dgn aku time skolah rendah di Ong Tiang Swee dan skolah menengah di Batu Lintang, kuching..lepas nya pindah sri aman time form4 trus lost contact dgn nya, smpi la dpt tauk dlm fb yg nya dh meninggal..Allah lebih sygkan dia drpd kita semua..smoga rohnya dicucuri rahmat oleh Nya. Amin..