Monday, October 19, 2009

Welcoming new family member...........

Salam...haha lamak juak ku x update eh..bz gilak kali nak haha..tapi xpa..aritok aku amat hepi n bersemangat nak update blog eh...pohai semangat meh aku story...jeng3..ari ya tek aku bok jak aku bersedey2 pasal perginya weapon kesayangan aku..uhuk...uhuk...(sedeh jap bila terkenang)..tapi xpa..life goes on...ari jemat tek aku telah memberanikan diriku utk membeli smthing yg amatla bernilai bagi ku(mahal lah ya)...haha..lamak juak aku berpikir...dak mak ku salu madah mun ko nak kawen apa k ko lak mun ko beli benda ya..so aku pun terhimpit dtengah2..nak k kawen or bli barang yg gilos ya...jeng3...byk juak nyoh k kawen..xda yg soh k bli brg ya..adoi...haaha...tapi dlm aku berpikir ya nak..gago jak nak nyimpan k kawen...nak kawen ngan sapa???..haha mcm la ada calon..mcm la ada urg maok....kuikuikui..so aku pun membuat kata putus...tanpa berlengah gik aku ke satok jumpa alan copal ya..haha trus la aku mengeluar bajet yg amatla takut untuk ku kluar kan...haha...nak tauk apa..mari kita lihat....



RM9000.00 tuuu.......sempat juak ngambar kat trepik lite



memperkenalkan Canon 5D Mark II (full frame tuuuu..)

haha tok la weapon terbaru ku...jodoh aku ngan nya nang cepat eh..plan nak bli kira next year tapi ntahla mungkin dah rezeki...sblom tok nang xpernah langsung aku terpikir nak upgrade ke full frame secepat tok..tapi neyla gaya..haha..kira terpaksala ku tolak tepi lok pasal kawen..mak ku pun dah dipadah..mun aku mli 5dmk2 tok boh nak mimpi ada menantu lok..haha...alu jaik muka mak ku nenga hehe...aku nang xda asa nyesal alu mli camera tok eh..so lepas tok mun ktk urg ada jumpa aku mbak beg camera tang x hebat jak upa nya iboh ditetak dolok k...ada binatang buas didalam nya..hahaha...chewaaahh...now i'm a proud owner of Canon 5D Mark II


Canon eos 5D Mark II

11 comments:

avar said...

dari cney ktk dpt duet byk? itok ku..
share juak pendapatan lumayan ya.

madey9600 said...

kmk dpt duet ya dari bank...kmk cocok atm kad kakya letak pin num skali...voilla..ada juak duet kua

mat said...

wakakakakaaaa....
mun dicucok2 sik kuar juak dari bank?huhuhuhuhuu...

erolnukman said...

perhh...gila RM9000!!!
byk nar duit ktkurg eh...jeles ku nengar..

madey9600 said...

haha...duit kumpol k kawen ko korbankan..hhaa..xpa..puas ati meli kemre tok hehe..
erol-amin...doa2 kan kin bertambah rezeki kita smua

AmirFX said...

Aku tdk bok bank-in RM16k.. Nasib bukan duit aku.. Mun nak dah join sama kau meli kemere ya... haha.. Nway, kemere itu akan ku dptkan jua ... haha...

edzura said...

aaa...jangan ngerepak agik. dah ada kemre ya gunakan dengan baik. polish gik bakat dalam photography. hikhik henpon bila mok beli? kekekekekeek kompom sik terbeli agik dahhhh...

kiki said...

Pilihan bijak...
k bro... all the best..
Semoga rezeki terus mencurah2.. k recover balit.. & cepat kawen...

Amin....

madey9600 said...

amirfx- bli am...x rugi eh...aku knek tok kemre ya jadi bantal pelok ku tido..xmok lepas...haha

edzura-xdapa nak dikerepak...this is the best thing i bought so far..polish bakat??tunggu kmk bli polish lok..

kiki-thanx bro..amin...mudahann jak kin murah rezeki kita smua lak...kawen??haha malas da nak pikir..nak bli 200mm f2 gik lok..kahkah

Ani Inherown said...

nang marvellous la gambar k mark II tok . lileh lior

madey9600 said...

ani-nang mabeles kemre tok,nang worth it